Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag15.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Skyddsarbete beordrat i Värmland trots fackligt nej

Publicerad: 28 April 2008, 13:43

Vårdförbundet har sagt nej till skyddsarbete vid Centralsjukhuset i Karlstad. Trots det beordrades skyddsarbete på en avdelning i dag.


Skyddsarbetet gäller kirurgavdelning 6 på Centralsjukhuset i Karlstad. Så sent som i fredags förklarade Vårdförbundet sig oenigt med landstinget när det gällde skyddsarbete på avdelningen.

Men nu har arbetsgivaren ändå beslutat att gå vidare med kravet. För att kunna öppna 25 vårdplatser har verksamhetschefen på kirurgkliniken, Tobias Kjellberg, beordrat skyddsarbete från och med i dag.

– Jag beordrade skyddsarbete för att garantera patientsäkerheten. Det går inte att säga när en cancer övergår från botbar till icke botbar, men jag bedömde att om vi inte kom igång i dag, så hade patientrisken blivit påtaglig, säger Tobias Kjellberg i ett pressmeddelande.

Kirurgavdelning 6 tar emot akuta cancerpatienter. Under strejken har patienter som normalt vårdas där fördelats på andra avdelningar. Enligt landstinget har detta lett till en utträngningseffekt för ett flertal patienter i behov av operation.

En bedömning av ytterligare skyddsarbete kommer att ske veckovis under hela strejken.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev