lördag28 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Skyddsombud anmäler brister i Hudiksvall

Publicerad: 5 april 2013, 11:33

Allvarliga brister i arbetsmiljön har lett till stress, sjukskrivningar och uppsägningar vid en sjukhusavdelning i Hudiksvall.


Det skriver huvudskyddsombudet för Vårdförbundets medlemmar på medicinavdelning 7 vid Hudiksvalls sjukhus, som har gjort en anmälan till Arbetsmiljöverket.

Huvudskyddsombudet undrar bland annat hur arbetsmiljön och patientsäkerheten ska kunna upprätthållas när sjuksköterskorna nu också har ansvar för trombolyser. Sjuksköterskorna klarar inte av att ha fler arbetsuppgifter med den bemanning som finns. För att behålla erfarenhet och kompetens måste också omsättningen av sjuksköterskor minska.  Ständig flykt från avdelningen skapar stress , skriver hon vidare.

Huvudskyddsombudet vill att arbetsgivaren ser över bemanningen i förhållande till vårdtyngden och att sjuksköterskor ersätts med sjuksköterskor och inte med andra yrkeskategorier.

Övertid och inarbetad rast är som en regel inte ett undantag , skriver huvudskyddsombudet vidare och efterfrågar också att sjuksköterskorna får raster och  tid för reflektion  för att klara sitt arbete på ett säkert sätt.

ANIA OBMINSKA

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev