Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

SLL stuvar om i Karolinskas styrelse

Publicerad: 22 december 2017, 09:42

En tidigare vd för Boston Consulting Group får nu lämna styrelsen för Karolinska universitetssjukhuset. Petningen motiveras av landstinget med ”respektavstånd”.


Ämnen i artikeln:

Karolinska universitetssjukhusetNya Karolinska Solna, NKSStockholms läns landsting

– Vi försöker hela tiden ha rotation på ledamötena i våra styrelser och säkerställa att vi har rätt kompetens. I det här fallet tycker vi att det är särskilt viktigt att Karolinska har ett respektavstånd till BCG. Det kan ju ha varit ett av skälen till att vi just nu valde att bryta, säger finanslandstingsrådet Irene Svenonius (M) till Dagens Nyheter.

Vid landstingsfullmäktige i början av december beslutades att Mikael Lövgren ska lämna styrelsen för Karolinska universitetssjukhuset. Enligt tidningen har Mikael Lövgren, tidigare vd för Boston Consulting Group i Norden, suttit i Karolinskas styrelse sedan 2008 och parallellt med det haft flera andra bolagsuppdrag. Tidningen Resumé har också avslöjat att han är delägare i lyxjakten ”Naughty by Nature” som hyrts ut för cocktailpartyn och möten vid filmfestivalen i Cannes.

Karolinska universitetssjukhuset har tidigare i år valt att bryta med konsultföretaget Boston Consulting Group. Den senaste tiden har Dagens Nyheter också rapporterat om flera frågetecken kring konsultföretagets fakturor för sitt arbete vid sjukhuset.

Relaterat material

Konsulter på Karolinska kostade 700 000 kronor

Karolinska saknar underlag för 28 miljoner i konsultfakturor

Karolinska bryter med kritiserat konsultföretag

Jens Krey

Teamledare – nyheter

jens.krey@dagensmedicin.se

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev