Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Slutkört med elsparkcyklar vid sjukhus

Publicerad: 7 oktober 2021, 10:16

Stoppas på Skånes universitetssjukhus

Foto: Getty Images

Sedan den 1 oktober går det inte att använda elsparkscyklar fritt vid Skånes universitetssjukhus i Malmö. Regionen är trött på att folk inte följer reglerna.


Ämnen i artikeln:

Region SkåneSkånes universitetssjukhus

Bakgrunden är problem kopplade till elsparkcyklarna, enligt ett pressmeddelande från Region Skåne. Det handlar bland annat om elsparkåkare som inte följer trafikreglerna när de genar genom sjukhusområdet.

Läs även: Forskare slår larm om elsparkcyklar 

Det rör sig bland annat om elsparkcyklister som inte följer rådande trafikregler eller elsparkcyklar som parkeras fel eller slängs på gång- och cykelbanor. Det i sin tur blir ett allvarligt problem för sjukhusets patienter och besökare. 

 – Särskilt utsatta är människor med olika funktionsnedsättningar som rör sig på sjukhusområdet, säger Elisabeth Hoff, som i sin roll som skylt- och utemiljöförvaltare på Region Skåne har drivit frågan om en reglering, i en presskommentar. 

Vilken typ av reglering som gäller skiljer sig något mellan de olika operatörerna. Det kan till exempel vara att området har klassats som en ”no go-zone” så att det varken går att köra eller parkera på området, eller att fordonet endast kan köras med låg hastighet och att det råder parkeringsförbud.

Kommentarer

Arbetar du i sjukvården och vill kommentera texten utifrån din yrkesroll?

Klicka här!

Kommentarer publiceras efter granskning.

Petra Hedbom

Teamledare

petra.hedbom@dagensmedicin.se

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev