Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Smart sjukhusval ger blivande läkare extra tjockt lönekuvert

Publicerad: 28 februari 2006, 14:04

Det är rejäla löneskillnader mellan AT-läkarna på olika sjukhus. Och trots att lönerna ska vara individuella lever tariffsystemet ofta kvar i praktiken. Hanna Edberg tjänar bra - ändå är hon en av de AT-läkare som inte har fått förhandla om lön över huvud taget.


Landstinget i Jönköping är den arbetsgivare som betalar sina AT-läkare bäst. Höglandssjukhuset i Eksjö och Värnamo sjukhus har en ingångslön på 28 400 kronor i månaden. Det är nästan 6 000 kronor över den rekommenderade lägstalönen och endast marginellt under vad vissa sjukhus har som ingångslön för sina ST-läkare.

- Visst, lönen spelade in ganska mycket när jag valde AT, säger Hanna Edberg, som gör sin allmäntjänstgöring i Eksjö.

Hanna Edberg är från Göteborg men har läst läkarlinjen på Karolinska institutet i Stockholm. Eftersom hon har pojkvän i Stockholm ville hon hålla sig i södra halvan av Sverige när det blev dags för AT. Och av en god vän som gjort externplacering i Eksjö fick hon höra att det var ett trevligt ställe.

- Jag blev otroligt väl bemött när jag var här på besök inför allmäntjänstgöringen. Folk var trevliga och jag fick en ordentlig genomgång av sjukhuset, säger Hanna Edberg.

Det var detta, inte lönen i första hand, som fick henne att välja Eksjö. Enligt Hanna Edgren är det främst fyra kriterier som avgör var man väljer sin AT. Utbildning, handledning, geografiskt läge och lön.

- Lönen är en sak, men det är det sammantagna ekonomiska läget som slutligen avgör. Jag tror till exempel inte att jag, eftersom jag i princip pendlar till Stockholm, skulle ha gjort min AT i Kiruna. Även om de skulle ha betalat 32 000 kronor, säger hon.

För Martin Bergman hade lönen inte någon betydelse över huvud taget vid valet av AT-sjukhus. Han började sin AT i Jönköping i höstas, men efter några månader insåg han att han inte skulle trivas. I januari flyttade han hem till Stockholm och har nu börjat om med AT på S:t Görans sjukhus.

- Det handlade helt och hållet om min sociala situation. Sjukhuset i Jönköping var det inget fel på. Men jag hade hela mitt sociala liv i Stockholm och var inte beredd på den omställning det innebar att flytta till en mindre stad utan ett socialt nätverk.

Flytten tillbaka till Stockholm innebar att Martin Bergman fick gå ner i lön, från dryga 25 000 kronor i månaden till 23 000 kronor i månaden. Men det viktigaste var att trivas, även med livet utanför sjukhuset.

Trots att det nu har gått drygt två år sedan tariffsystemet för AT-läkarna övergavs för ett system med individuell löneförhandling har detta inte slagit igenom på sjukhusen. Tre fjärdedelar av AT- läkarna tycker att den individuella löneförhandlingen fungerar dåligt eller mycket dåligt. Den visar den AT-ranking som Sveriges yngre läkares förening, Sylf, gjorde år 2005. De AT-läkare som Dagens Medicin har talat med vittnar också om att löneförhandling i praktiken inte existerar.

- Här har det inte varit någon löneförhandling över huvud taget. Det har nog visserligen mycket att göra med att vi har ett så högt löneläge från början, säger Hanna Edberg.

När det gäller löneförhandling berättar Martin Bergman om en i det närmaste komisk situation på S:t Görans sjukhus.

- Även om jag vet att det är i princip lönlöst att förhandla om sin lön här tänkte jag göra ett försök. Så jag ringde till den AT-ansvarige personalassistenten för att fråga vem som var min högste chef när det gällde lönen. Han ville inte ens säga vem det var, säger Martin Bergman.

Sylf Stockholm har under flera år protesterat mot de låga lönerna bland AT-läkarna i Stockholms läns landsting. I höstas fick man igenom ett avtal som innebär att ingångslönen höjdes till 23 000 kronor i månaden från årsskiftet. Avtalet innebar också ett automatiskt påslag på 500 kronor var tolfte månad.

För Stockholmsläkarna, som tidigare inte fick mer än lägstalönen, innebär det nya avtalet ett ekonomiskt lyft - samtidigt betyder det att facket har skrivit under ett lokalt avtal som innebär ett avsteg från målet om individuella löner.  Charlotta Sävblom, ordförande i Sylf, är kritisk till att AT-läkarnas lönesättning fortfarande inte fungerar.

- Systemet med individuell löneförhandling fungerar helt otillfredsställande. Om vi inte ser att det förbättras måste vi vidta de åtgärder som krävs för att gällande avtal ska hållas, säger Charlotta Sävblom.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev

Se fler branschtitlar från Bonnier News