Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Snabbare tempo i medlarsamtal

Publicerad: 15 maj 2008, 16:33

Båda parterna i vårdkonflikten träffade under torsdagen - vid separata möten - medlarna, men var liksom tidigare tystlåtna om resultaten av samtalen. Nya samtal är inplanerade till fredag förmiddag. Uppdaterad kl 19.40.


Det tycks som om medlarna nu är på väg att stegra tempot i samtalen. Nya samtal med Vårdförbundet är inplanerade till fredag morgon klockan 9.00 och även vid lunchtid på måndag.

- De trappar upp farten ordentligt. Det börjar väl kanske hända saker. Men det finns inget nytt konkret bud, som jag känner till. Det är inte på den nivån än, säger Anna Nybom Chance, tillförordnad pressansvarig vid Vårdförbundet.

 Dagens samtal mellan medlarna och fackförbundet pågick ungefär en timme. Det är Vårdförbundets ordförande Anna-Karin Eklund och chefsförhandlare Margareta Öhberg som deltar.

Sveriges Kommuner och Landstings företrädare började sitt möte med medlarna vid 17-tiden på torsdagen och var klara ungefär två timmar senare. SKL och medlarna ska enligt planerna träffa medlarna på nytt klockan 10.30 i morgon, fredag.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev