Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Snabbutbildade sjuksköterskor ska avlasta intensiven

Publicerad: 8 april 2020, 11:40

Utbildningen är digital med praktiska moment.

Foto: Getty Images

Sjuksköterskor på Karolinska universitetssjukhuset snabbutbildas för att rycka in som assisterande intensivvårdssjuksköterskor och hjälpa intensivvården med patienter som drabbats av covid-19.


Ämnen i artikeln:

Det nya coronavirusetKarolinska universitetssjukhusetIntensivvård

– Det är en utbildning som vi har förverkligat på kort tid för att möta ett behov som uppstått väldigt fort, säger Lena Berg, omvårdnadsansvarig på Tema Akut och reparativ medicin vid Karolinska universitetssjukhuset, i ett pressmeddelande.

Sjuksköterskorna kommer från flera olika verksamheter på Karolinska universitetssjukhuset och målet är att utbilda runt 15 sjuksköterskor varje vecka.

Snabbutbildningen är ett samarbete mellan Karolinska universitetssjukhuset och Mälardalens högskola och ska ta tre dagar.

Snabbutbildningen

På akademin för hälsa, vård och välfärd på Mälardalens högskola har nu ett lärarlag skapat en digital utbildning som är uppbyggd utifrån att legitimerade sjuksköterskor under en dag genomför en teoretisk utbildning samt praktisk träning där de digitalt simulerar ett omhändertagande av en patient som drabbats av covid-19. Under dag två i utbildningen genomförs en praktisk examination på Kliniskt träningscentrum vid Karolinska universitetssjukhuset. Efter detta sker praktisk inskolning på respektive iva-enhet.

Källa: Mälardalens högskola

TT

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev