Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Snålskjuts på Vårdförbundet ska stoppas

Publicerad: 23 november 2007, 11:27

Stoppa medlemmar som åker snålskjuts på fackets bekostnad! Det kräver Vårdförbundets avdelningar i Stockholm och Västra Götalandsregionen i två motioner till förbundets kongress nästa år.


Bakgrunden är att de två storstadsavdelningarna flera gånger har varit med om att personer som har råkat illa ut plötsligt söker medlemskap i Vårdförbundet för att få hjälp av facket. Men så fort de har fått hjälpen lämnar de facket igen.

En del personer – kanske fem-sex per år i Stockholmsavdelningen – är så fräcka att de till och med struntar i att betala medlemsavgiften första gången.

– Dessutom berättar de om det för sina kompisar, så att de ska kunna göra likadant, säger Ulla Althin, ordförande i Vårdförbundets Stockholmsavdelning till Vårdfacket.

Avdelningen föreslår i sin motion att medlemskapet ska träda i kraft först när medlemsavgiften är betald och att Vårdförbundet inte ska vara skyldigt att hjälpa medlemmen med problem som uppstod innan hon eller han blev medlem.

Dessutom vill avdelningen att Vårdförbundet under en karenstid inte ska hjälpa en person, om denne först går ur förbundet och sedan återinträder.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev

Se fler branschtitlar från Bonnier News