Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Snaran dras åt kring fuskande läkare och sjukgymnaster i Uppsala

Publicerad: 3 oktober 2006, 08:39

Underkända avdrag för vinkällare, spabesök, språkkurser och hemmabio. Skatteverkets hårdgranskning av läkare och sjukgymnaster som driver egna bolag i Uppsala har burit frukt.


Myndighetens specialgranskning pågår just nu, skriver Upsala Nya Tidning. Hittills har det lett till att tolv av 22 deklarationer har rivits upp, och Skatteverket har beslutat om att inkomsterna i de tolv fallen ska räknas upp med sammanlagt 3,2 miljoner kronor.

Tre granskade personer anses ha gjort sig skyldiga till så grovt fusk att åklagare kommer att utreda om det är möjligt att väcka åtal.

Det rör sig bland annat om en sjukgymnast som fått ersättning från landstinget för patienter som hon har tagit emot, men utan att redovisa intäkterna i sin bokföring. Totalt rör det sig om 487 000 kronor i ersättning från landstinget.

En annan sjukgymnast har bokfört 50 000 kronor som "hund- och hästkostnader" och hänvisat till att patienterna får sitta upp på hästarna och promenera med hundarna.

Ytterligare en sjukgymnast har gjort avdrag för en musikanläggning som skulle sättas upp på mottagningen. I själva verket handlade det om en hemmabioanläggning hemma hos sjukgymnasten.

En läkare hade låtit sitt företag betala 20 000 kronor för en kurs i franska.

Andra avdrag som underkänts av Skatteverket är träningskort till sonen, hyra av vinkällare, tandläkarebesök och spabesök.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev