Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Snart dags att anmäla ditt bidrag till årets IT-tävling

Publicerad: 23 maj 2006, 11:04

För nionde året i rad bjuder Dagens Medicin in till en tävling om bästa IT-stöd i sjukvården. Förra året deltog 46 bidrag i tävlingen som med åren vuxit i storlek och anseende.


...............................................................

Anmäl ett bidrag till tävlingen: Klicka här för att gå till anmälningsformuläret.

Med tävlingen vill Dagens Medicin uppmärksamma och belöna IT-lösningar som på olika sätt utvecklar och förbättrar sjukvården.

Sista anmälningsdag är måndagen den 9 oktober, men det går bra att redan nu skicka in bidrag till tävlingen.

En oberoende jury granskar alla tävlingsbidrag som skickas in. Juryn består av sex personer med djupa kunskaper om IT i vården. Juryledamöterna har dessutom specialkunskaper inom olika områden. Till sin hjälp i bedömningen av de olika bidragen har juryn ett antal kriterier som sjukvårdsnytta och innovation. Andra kriterier är teknikhöjd, kostnadseffektivitet och användarvänlighet.

Samtliga tävlingsbidrag kommer att sammanställas och presenteras i Dagens Medicin senare i höst. På så sätt sprids kunskap om intressanta IT-lösningar till en bredare krets.  Årets final äger rum på Läkaresällskapets rikstämma i Göteborg i slutet av november. Då får finalisterna möjlighet att presentera sina bidrag, och vid samma ceremoni utses också vinnarna av Sjukvårdens IT-pris 2006.

Bland de 46 bidragen i förra årets tävling fanns både små och stora IT-lösningar. Det som kännetecknade tävlingen var en förskjutning av fokus, från teknik till verksamhetsnytta. IT har alltmer blivit ett verktyg för verksamhetsutveckling, och denna trend avspeglade sig tydligt i tävlingen.

Två pris delades ut 2005. Klassen mindre IT-stöd vanns av Monitore, ett IT-stöd som underlättar för läkare att hålla kontakt med personal och patienter på sjukhem via videokommunikation. I klassen för större IT-lösningar var det Datacollector som kammade hem förstapriset. Datacollecor är en digital lösning för datafångst i sjukvården med hjälp av mobiltelefoner, digitala pennor och digitala formulär.

I samband med finalen 2005 delades även ett hedersomnämnande ut till Årets idé. I denna klass för kreativa IT-idéer vann IT-stödet Comporto, som är ett system för att skapa och underhålla olika typer av register.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev