Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Snökaos stoppar vård i skåne

Publicerad: 22 Februari 2007, 12:52

Inställda operationer på grund av att sjukhuspersonal inte kan ta sig till sina arbeten. Det är resultatet av det kraftiga snöoväder som härjar över Skåne.


På Universitetssjukhuset MAS i Malmö, UMAS, har runt var tionde anställd inte lyckats ta sig till sjukhuset i dag. Till följd av detta, och att patienter inte heller lyckats ta sig hemifrån i stormen, har sjukhuset ställt in många planerade operationer.

– I morse gick sjukhuset upp i stabsläge. Det är läget vi går in i som en förberedelse för katastrofläge, säger sjukhusets informationsdirektör Hans-Göran Boklund på telefon från hemmet. Inte heller han har kunnat ta sig till sin arbetsplats i dag.

Till akutintaget på sjukhuset hade i morse endast hälften av den planerade personalen kunnat infinna sig.

– Det råder en viss brist på personal, lyckligtvis har vi inte i nuläget upplevt något ökat tryck på akutmottagningen. Trots trafikläget har vi inte fått in några trafikoffer utöver normalt, säger Hans-Göran Boklund.

Ingegerd Franzén är Region Skånes tjänsteman i beredskap. Hon menar att sjukvården i regionen klarat påfrestningarna väl.

– De problem vi har haft rör vissa ambulanstransporter, där vi tvingats prioritera de akuta fallen. Vissa vårdcentraler har haft stängt då personalen inte kunnat ta sig till jobbet, säger hon.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev