Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Snuskig lur kan sprida stafylokocker

Publicerad: 2 Februari 2007, 14:47

Snuskig lur kan sprida stafylokocker

Det är mobiltelefonen, inte toasitsen, du ska oroa dig för om du inte gillar bakterier. En ny undersökning visar att mobilen bland annat kan sprida stafylokocker.


En undersökning av bakterierna på vardagsföremål som mobiltelefonförsäljaren Dial a Phone har gjort avslöjar din mobila lur som den snuskbomb den verkligen är. I danska tidningen Dato avslöjas att undersökta mobiler bland annat bar på stafylokocker. Den som har otur kan till exempel få variga sårinfektioner, varbölder och lunginflammation.

Leif Percival Andersen, överläkare på Rigshospitalets infektionhygieniska enhet i Köpenhamn, förklarar varför du kan få spår av tonårens olyckor, finnar, i ansiktet:

– Man för vidare en massa bakterier från händerna till telefonen. Det är vanligtvis stafylokocker, som är anledningen till finnar och bölder, säger han till tidningen Dato.

För den som vill slippa eländet är det upprepad handtvätt under dagen som gäller samt desinfektion av mobiltelefonen med spritservett. Särskilt noga är det kring mikrofonen och högtalaren. Undvik också förvaring i fickor och väskor där bakterierna trivs.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev