Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Socialdemokraterna satsar på ledarskapet i sjukvården

Publicerad: 23 november 2007, 16:24

Hur ska ledarskapet i sjukvården kunna utvecklas? Det blir en av huvudpunkterna i det nya sjukvårdspolitiska program som socialdemokraterna ska ta fram inför valet 2010.


Socialdemokraternas välfärdsgrupp har beslutat att tillsätta en arbetsgrupp som ska ta fram ett nytt sjukvårdspolitiskt program, enligt ett pressmeddelande. Hösten 2008 ska ett förslag till program vara klart och förslaget ska behandlas av partikongress, för att vara klart lagom till valrörelsen 2010.

Den sjukvårdspolitiska arbetsgruppen leds av Åsa Kullgren, oppositionslandstingsråd i Sörmland och ledamot i socialdemokraternas välfärdsgrupp, och av Marie Sällström, hälso- och sjukvårdslandstingsråd i Blekinge samt ledamot i styrelsen för Sveriges Kommuner och Landsting.

Två av de andra frågorna som ska granskas av arbetsgruppen är hur svensk sjukvård ska kunna erbjudas till alla medborgare på lika villkor och hur Sverige ska kunna fortsätta ha en sjukvård i världsklass.

– Sjukvården är i snabb förändring och vi vill ta fram ett offensivt program för hur den svenska sjukvården ska utvecklas framöver för att kunna möta framtidens utmaningar, säger Ylva Johansson, vice ordförande i socialutskottet och en av två ordförande i partiets välfärdsgrupp.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev

Se fler branschtitlar från Bonnier News