Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

tisdag18.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Socialdemokraterna vill ha extramöte om Nya Karolinska

Publicerad: 20 maj 2010, 13:23

Socialdemokraterna vill ha extramöte om Nya Karolinska

Foto: Ilija Batljan (S).

Beslutet om att bygga Nya Karolinska Solna har tagits på felaktig grund. Det menar Socialdemokraterna som kräver ett extra fullmäktigemöte om saken.


Enligt landstingsledningen i Stockholm är den totala kostnaden för storsjukhuset Nya Karolinska universitetssjukhuset Solna 60 miljarder kronor. Men Socialdemokraterna hävdar att det beslutsunderlag som fullmäktige tagit ställning till anger en totalkostnad på 52 miljarder kronor.

– Nu säger landstingets tjänstemän att kostnaden är 60 miljarder. Men de underlåter fortfarande att redovisa alla räntekostnader som landstinget tvingas betala. Nya Karolinska kostar i själva verket 69,3 miljarder, säger Ilija Batljan (S).

Eftersom han anser att det nu finns ett nytt ekonomiskt underlag att ta ställning till vill han att landstingsfullmäktige kallas in till ett nytt möte för att ta ställning till upphandlingen av Nya Karolinska.

– Den moderatledda landstingsledningen behandlar den här gigantiska upphandlingen som en lekstuga. Jag tror inte att de har någon koll på hur mycket pengar det här handlar om alls, det visar nu de uppgifter som deras egen förvaltning går ut med för att korrigera det tidigare beslutsunderlaget, säger Ilija Batljan i ett pressmeddelande.

Relaterat material

Oklar nota för Nya Karolinska

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev