Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Socialministern tackar för sig

Publicerad: 30 september 2014, 12:29

Göran Hägglund har skickat ett personligt formulerat, men allmänt hållet, tackbrev till Ivo.


Bästa Gunilla!

När regeringen nu avgår vill vi framföra ett varmt tack till dig och dina medarbetare på Ivo för det goda samarbete vi haft.

Så börjar det brev som Göran Hägglund och Maria Larsson, båda KD, i förra veckan skrev till generaldirektören för Inspektionen för vård och omsorg, Gunilla Hult- Backlund, i samband med att de nu lämnar socialdepartementet och social- respektive barn- och äldreministerposten.

Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, bildades den 1 juni 2013 som en del av den omdaning av vårdmyndigheterna som ägde rum under regeringen Reinfeldts tid i Rosenbad. Ivo har under sina första myndighetsår fått kritik, av bland andra regeringen, för hanteringen av enskildas klagomål på vården.

Brevet avslutas med att de bägge avgående ministrarna förtydligar att just Ivo spelat en viktig roll för regeringens förändringsarbete. Merparten av innehållet rör dock inte specifikt Ivo:s arbete och är skrivet på ett sätt som gör att det lätt skulle kunna återanvändas i liknande tackbrev till andra myndigheter.

Jens Krey

Teamledare – nyheter

jens.krey@dagensmedicin.se

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev