Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag30.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Socialstyrelsen HSAN-anmäler kritiserad barnpsykiater

Publicerad: 24 Juni 2008, 12:59

Socialstyrelsen anmäler barnpsykiatern Nina Yderberg till Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd, HSAN, för bristande journalföring och dokumentation vid den privata Mor-barnmottagningen i Stockholm.


Myndigheten yrkar på en disciplinpåföljd.

Nina Yderberg har tidigare uppmärksammats i media då hon påstods skriva falska intyg om att barn utsatts för sexuella övergrepp. Socialstyrelsen har dock inte funnit anledning till kritik med anledning av detta.

Däremot har myndigheten riktat hård kritik mot Nina Yderbergs journalföring och dokumentation vid Mor-barnmottagningen.

För ett år sedan avstod dock myndigheten från en HSAN-anmälan eftersom mottagningen var under avveckling, se Dagens Medicin nr 20/07. När det senare visade sig att någon sådan inte skett gjordes en ny granskning, som nu lett till HSAN-anmälan.

– Det går inte att följa vilka behandlingar som gjorts vid mottagningen, så nu sätter vi ner foten. Dokumentationen är inte tillfylles, säger Staffan Blom, chef för Socialstyrelsens tillsynsenhet i Stockholm.

Dagens Medicin har försökt att nå Nina Yderberg, men inte lyckats. Tidigare har hon dock uttalat att hon sett positivt på Socialstyrelsens granskningar av hennes verksamhet.

- Jag har hittills blivit korrekt bemött av Socialstyrelsen och jag välkomnar granskningen, sade hon till Dagens Medicin år 2006.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev