Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Södersjukhuset ska laga egen mat

Publicerad: 19 december 2011, 14:39

Godare mat och färre transporter. Södersjukhuset i Stockholm har bestämt sig för att satsa på ett eget kök.


Maten på Stockholmssjukhusen var en het fråga för ett par år sedan. Då fick Stockholms läns landsting svidande kritik för sitt beslut att köpa in färdiga enportionsförpackningar till sjukhusen.

Nu har Södersjukhuset bestämt sig för att gå i motsatt riktning.

– Vi ser flera fördelar med eget kök. För patientens del innebär det en större valfrihet mellan olika maträtter och flexiblare mattider. Vi vill satsa på bra kvalitet och genom att maten lagas från grunden får den en mer hemmalagad känsla, säger Lena Lundin, sektionschef för sjukhushusservice på Södersjukhuset, i ett pressmeddelande.

Den hemmalagade känslan dröjer till hösten 2013, först då beräknas det nya köket vara färdigt.

SIMON ROTHELIUS

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev