Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Sodexo krävs på miljonbelopp

Publicerad: 3 februari 2011, 13:49

Företaget Sodexo AB ska betala tillbaka 20 miljoner kronor till Stockholms läns landsting. Detta efter att ha feldebiterat landstinget i över ett år.


Sodexo, som driver hjälpmedelscentralen för länets norra del, har under 2009 och de fyra första månaderna av 2010 haft en bristande rutin för debitering. Det har lett till att landstinget har betalat för stor ersättning för vissa hjälpmedel.

Hälso- och sjukvårdsnämndens förvaltning och Sodexo har under hösten utrett den felaktiga debiteringen och kommit fram till att företaget ska betala 20 miljoner kronor till landstinget.

– Det är alltid tråkigt när fel uppstår men nu får landstinget tillbaka det belopp som debiterats för mycket. Justeringar mellan vårdgivare och landstinget förekommer ibland men i det här fallet är beloppet stort, säger Henrik Gaunitz, chefscontroller på Hälso- och sjukvårdsnämndens förvaltning i ett pressmeddelande.

Bristerna gäller rutinen för att avbryta en fakturering i samband med att en brukare har avlidit. Debiteringen för ett förskrivet hjälpmedel ska upphöra inom 20 dagar om den som brukar det avlider men det har den inte gjort i de system som Sodexo använde.

Felet är sedan i maj 2010 åtgärdat.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev