Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Sommarquiz – svar del 1

Publicerad: 18 juli 2012, 11:03

Foto: Henrik Larsson/Photos.com

SOMMARQUIZ. Vilken vårdpersonlighet har kommit sexa på SM i telemark, vem har varit golvläggare i San Fransisco och vem kommer med en bok i höst? Läs svaren här!


I vår sommartävling ska 14 av vårdens profiler paras ihop med lika många hemligheter, som de själva bjuder Dagens Medicins läsare på. Nu börjar vi avslöja svaren.

Fråga: Vem kom sexa i SM i telemark - efter en halvtimmes träning?

Svar: Marie Wedin, ordförande för Läkarförbundet, som berättar:
 Under lördagsnattens krogbesök i Åre vann jag en frågesport och fick ett par telemarksskidor och en deltagarplats i första SM i telemark dagen efter. Jag fick skidorna och teknikinstruktioner kl. 9 och hann öva en halvtimme inför första åket. Det gick riktigt bra men jag föll i det andra. Kom i mål som sexa. ( Året var 1980 och vi var sex tävlande.)

Fråga: Vem har varit golvläggare i San Fransisco?

Svar: Per-Anders Sunesson, chef för tillsynsavdelningen, Socialstyrelsen:
 Jag bodde i San Franscisco 1986 till 1990 och arbetade då som försäljare av golv på ett företag som hette Atlas Rugs of Contra Costa. Bakgrunden var att jag båtluffade i Grekland 1985. Lärde då känna ett gäng från Kalifornien som jag brevväxlade med sen. En styvpappa till en i gänget hörde talas om mig och att jag gärna ville komma till USA och jobba ett tag. Så blev det och jag blev kvar i nästan fyra år innan jag åkte hem och började läsa juridik i Uppsala.

Fråga: Vem utkommer i höst med en bok?

Svar: Anna Hertting, ordförande för Sjukgymnastförbundet:

I höst kommer jag ut med en bok som beskriver Det goda mötet -  vägen till en hälsofrämjande vård och omsorg . I antologin representerar både redaktörer och medförfattare hela paletten av professioner utifrån uppdrag hälsa.

Svaren på de elva andra frågorna kommer nu under juli.

Relaterat material

Sommarquiz

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev