lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Sopbråk på Norrlands universitetssjukhus

Publicerad: 10 mars 2008, 10:14

Sopbråk på Norrlands universitetssjukhus

Personalen vid operationscentrum på Norrlands universitetssjukhus, Nus, i Umeå tvingades i förra veckan att själva ta hand om ett hundratal säckar sopor och tvätt per dag. Transportpersonalen vägrade att hämta säckarna.


– Operationspersonalen kan bära bort skräpet själva, säger transportavdelningens chef Kurt Nilsson till Västerbottens Folkblad.

Tidigare har sophanteringen gått till så att man efter avslutad operation samlat ihop avfall och tvätt i stora kassar som ställts ut i vagnar i ett rum på avdelningen. Sedan har transportavdelningens personal hämtat vagnarna och kört i väg med dem.

Men hissarna ner till kulverten är ofta upptagna och transportpersonalen kan få vänta upp till en halvtimme på att komma i väg, menar Kurt Nilsson, som vill att personalen vid operationscentrum själva ska slänga säckarna i ett sopnedkast  25 meter bort som går direkt ner till kulverten.

– Ska vår personal bära i väg soporna utanför operationsavdelningen måste de klä sig i skyddskläder och får de smuts på sig måste de byta om. Det tar tid från operationsarbetet och gör att arbetet tar längre tid med dyrbara övertider som resultat, säger Peter Sjöstedt, verksamhetschef för operationscentrum, till Västerbottens Folkblad.

I fredags hade de inblandade parterna möte och transportavdelningen har nu lovat att ta hand om soporna tills man hittat en permanent lösning på sopproblemet. Senast den sista april ska ett förslag till lösning läggas fram.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev