fredag27 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Sophiahemmet köper nytt journalsystem

Publicerad: 3 april 2018, 08:47

Foto: Niklas Larsson/Bildbyrån, Thinkstock, montage

Sophiahemmet och Sophiahemmet rehab center väntar inte på landstingets nya vårdinformationssystem utan inleder nu samarbete på eget håll.

Ämnen i artikeln:

SophiahemmetStockholms läns landsting

Jens Krey

jens.krey@dagensmedicin.se


Det är de två företagen Frisq och Compugroup medical, CGM, som tecknar avtal med Sophiahemmet och Sophiahemmet rehab center. Samarbetet gäller vårdplaneringsverktyget Frisq care och journalsystemen CGM J4 och CGM Take Care.

– Initiativet kommer från Sophiahemmet och Sophiahemmet rehab center. Vi har letat efter möjligheter att knyta ihop journalsystemen med en vårdplansplattform som är just det som Frisq erbjuder, säger Stefan Andersson, vd för Sophiahemmet rehab center, till Dagens Medicin.

Samarbetsavtalet löper året ut men Stefan Andersson fram emot ett långsiktigt samarbete.

Som Dagens Medicin tidigare rapporterat ligger Stockholms läns landsting i startblocken för att upphandla ett nytt vårdinformationssystem.

Är det ingenting ni orkar vänta på?

– Vi har tidigare arbetat i ett journalsystem som resten av hälso- och sjukvården inte arbetar i och som har sin utgångspunkt i traditionell företagshälsovård. För oss var det viktigt att skapa bryggan mellan den offentliga vårdgivaren, den privata sjukvårdens system och den sektor som vi arbetar inom som ligger närmare hälso- och arbetsmiljöfrågor, säger Stefan Andersson.

Om landstingets vårdinformationssystem blir klart inom några år, hoppar ni på det då?

– För Sophiahemmets rehab centers del har vi nog inte tänkt så långt. Det här är en utvecklingsprocess för marknaden i stort inom hela vårdsektorn att förstärka möjligheterna för medarbetare och patienter att knyta ihop de här systemen.

Relaterat material

Stockholm sätter ramen för ny vårdinformationsmiljö

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev