Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag17.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Soppress stoppas efter mystiskt försvinnande

Publicerad: 16 Maj 2017, 06:29

En anställd vid sjukhuset i Varberg är försvunnen sedan flera veckor. Nu förbjuds sjukhuset att använda en avfallspress där mannen kan ha klämts till döds.


Ämnen i artikeln:

Hallands sjukhus

Polis och åklagare utreder ärendet med den försvunna mannen, som har en administrativ tjänst på sjukhuset. Arbetsgivaren vände sig i början av maj till polisen när mannen inte kom till jobbet, enligt Sveriges Radio P4 Halland.

En av polisens teorier är att mannen kan ha hamnat i en container som forslats bort och tömts – och efter en inspektion av Arbetsmiljöverket förbjuds nu sjukhuset att använda en komprimator, en maskin i en container som pressar avfall, rapporterar radion.

– Det pågår en polisutredning och det är förundersökningssekretess. Vi var där, vi tittade och hittade brister. Det är allt jag vill säga, säger Inger Högstedt, inspektör på Arbetsmiljöverket, till Sveriges Radio P4 Halland.

Enligt Arbetsmiljöverket är inte komprimatorn och området kring den säkert. Det går till exempel att komma för nära komprimatorn under tiden den är i gång.

Sjukhuset riskerar 100 000 kronor i vite om inte bristerna rättas till.
Peter Hejdström, chef för polisens utredningssektion, har sagt till radion att det inte finns något som tyder på någon form av uppsåtligt brott i samband med mannens försvinnande.

TT

Ämnen i artikeln:

Hallands sjukhus

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev