Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Sörmland varslar 60 anställda

Publicerad: 23 April 2008, 14:45

Landstinget Sörmland lämnade i går en anmälan om varsel av 60 anställda till arbetsförmedlingen. Det är dock oklart vilka verksamheter eller personalkategorier som berörs.


I anmälan anges landstingets budgetunderskott och kravet på en ekonomi i balans som orsak till varslet.

Enligt den senaste prognosen går hälso- och sjukvården i Sörmland mot ett underskott på 259 miljoner kronor för 2008.

– Vi varslar nu utan att kunna säga exakt vilka verksamheter som berörs eller vilka personalkategorier det handlar om. Det är troligt att vi kommer att få utöka varslet under hösten när vi ska lägga fram ytterligare förslag till förändring av den samlade sjukvården i Sörmland, säger Ingrid Mårselius, personaldirektör och biträdande landstingsdirektör, i ett presmeddelande.

Lotta Finstorp (m), landstingsstyrelsens ordförande, säger till tidningen Folket att man inte kommer att använda osthyvelsprincipen och skära ner lite överallt, utan att det är vissa avdelningar eller verksamheter som kommer att drabbas. Vilka kan hon dock inte säga i nuläget.

- Men vi har gett ett medskick till verksamheterna att den nära vården är väldigt viktig, medan det man behöver en eller två gånger på en livstid är det som kan tas bort, säger hon.

Enligt Lotta Finstorp finns ingen tvekan om att det kommer att bli fler varsel under året.

- 60 räcker inte på långa vägar.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev