torsdag30 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Sörmlandspolitiker anmäls för inköp och arvodesaffär

Publicerad: 2 mars 2011, 12:37

Sörmlandspolitiker anmäls för inköp och arvodesaffär

Arvoden för hundratusentals kronor, men också en kristallkrona, en mobiltelefon och landstingsdirektörens lön. Nu JO-anmäler en privatperson landstingsledningen i Sörmland.


Striden kring de felaktiga arvoden som betalades ut till flera landstingspolitiker i Sörmland har varit lång och infekterad, se artiklar här intill.

Nu får den ytterligare följder när en privatperson anmäler den gamla landstingsledningen till justitieombudsmannen, JO eftersom han tycker att det finns många händelser inom organisationen som behöver ses över av en högre instans.

Utöver turerna kring de felaktiga arvodena tycker anmälaren att JO ska granska om det var okej eller inte att dåvarande landstingsrådet Jörgen Danielsson köpte en kristallkrona till sitt kontor för drygt 19 000 kronor.

Han vill också att JO tittar på nuvarande landstingsrådet Åsa Kullgrens inköp av en ny iPhone, som skedde i strid mot landstingets eget ramavtal.

Dessutom ifrågasätter han det rimliga i att landstingsdirektören Karin Wellin lyfter en lön som är i nivå med Fredrik Reinfeldts.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev