Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Sös tidigare vd försökte vara konstruktiv i sin kritik

Publicerad: 10 oktober 2017, 08:32

Tomas Movin.

Foto: Johan Garsten, Fotogruppen Södersjukhuset

Tomas Movin beskriver sin skrivelse till Stockholms läns landsting som ett diskussionsunderlag – som dessutom passerat Sös styrelse.


Ämnen i artikeln:

SödersjukhusetStockholms läns landsting

Dagens Medicin har tidigare rapporterat om att Tomas Movin fått lämna vd-posten på Södersjukhuset, Sös, efter att han varit kritisk till sjukhusets snäva ekonomiska ramar. Och att han har fått stöd av flera läkare på sjukhuset.

I en intervju med Dagens Nyheter säger Tomas Movin att han har ett jättestort stöd i stockholmssjukvården ”… men just nu är det inte roligt”. På frågan om sjukhuset inte kan bedriva en säker vård med de ekonomiska förutsättningar som finns svarar han:

– Nej, på sikt är det så. Om alla risker och konsekvenser slår in och ska tas om hand av sjukhuset så blir det väldigt stora beting det handlar om. Det försöker jag att göra uttryck för i skrivningen.

Tomas Movin säger att han gärna hade velat fortsätta leda sjukhuset och att han själv uppfattar sin skrivelse som konstruktiv. Enligt tidningen uppger han också att skrivelsen passerat Sös styrelse utan att han fått någon kommentar på den.

Landstingsdirektör Malin Frenning uppger likt tidigare att det inte finns något samband mellan vd-bytet och Tomas Movins skrivelse. Clara Strömberg, ordförande i läkarföreningen vid Södersjukhuset, uppfattar det däremot som att han blev petad och berättar att facket fick reda på det samtidigt som Tomas Movin själv. Hon noterar också att även Södertälje sjukhus och Danderyds sjukhus fått ny ledning den senaste tiden.

– Vi ser en tydlig toppstyrning i landstinget, säger Clara Strömberg till Dagens Nyheter

Relaterat material

Läkare sluter upp bakom petad vd

Södersjukhusets vd petas

Jens Krey

Teamledare – nyheter

jens.krey@dagensmedicin.se

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev