tisdag26 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Sparkad kansler till elefantkyrkogård

Publicerad: 13 september 2016, 05:39

Harriet Wallberg. Foto: Melker Dahlstrand/Bildbyrån

Tidigare KI-rektorn och numera sparkade universitetskanslern Harriet Wallberg placeras på utbildningsdepartementet.

Ämnen i artikeln:

Anders HamstenPaolo MacchiariniKarolinska institutetHarriet Wallberg

Harriet Wallberg fick sparken som universitetskansler förra veckan, som en följd av Macchiarini-skandalen. Hon var rektor för Karolinska institutet när den ifrågasatte kirurgen Paolo Macchiarini anställdes.

Eftersom Wallbergs förordnade sträcker sig till våren 2020 behåller hon dock sin lön och placeras i stället i regeringskansliet som generaldirektör.

Nu är den formella anställningen klar och det står klart att hon tills vidare placeras på utbildningsdepartementet, enligt ett regeringsbeslut som Expressen har tagit del av.

Där gör hon sällskap med en annan före detta KI-rektor, Anders Hamsten, som också placerades på departementet efter att han lämnade sin rektorstjänst i februari i svallvågorna av Macchiarini-skandalen.

Ordningen att petade generaldirektörer placeras på regeringskansliet under den tid som återstår på förordnandet kallas populärt för ”elefantkyrkogården”.

Av regeringsbeslutet framgår också att Harriet Wallberg får behålla sin anställning som KI-professor under den tid hon är anställd vid regeringskansliet.

Relaterat material

Paolo Macchiarini – detta har hänt

Anders Hamsten avgår som rektor för KI

TT OCH DAGENS MEDICIN

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev