Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Specialistläkare i Lund slutar

Publicerad: 2 mars 2009, 09:13

Efter beskedet om att flera tunga verksamheter koncentreras till Malmö hotas Universitetssjukhuset i Lund av läkarflykt.


Det pågående arbetet med att knyta Universitetsjukhuset Mas i Malmö och Universitetssjukhuset i Lund närmare varandra har väckt starka känslor inom sjukvården i Skåne. Protesterna har tilltagit sedan det ursprungliga förslaget ändrades.

Det senaste beskedet är att den mesta vården inom områdena urologi, nedre gastrointestinal kirurgi, ögonvård och endokrinologi ska koncentreras till Malmö. Nu kommer reaktionerna från de berörda specialistläkarna i Lund. Enligt en sammanställning i Sydsvenskan kommer omkring hälften av dem att sluta.

– Det är inte bara stofiler som flyttar och det handlar inte om att vi inte vill pendla till Malmö. Men vi vill inte vara med på ett sjunkande skepp, säger Roger Fäldt, överläkare i endokrinologi, till tidningen.

Mellersta Skånes läkarförening betraktar specialistflykten från Lund som ett hot mot patientsäkerheten, rapporterar Sydsvenskan också.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev