Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Sports Medicine lämnar Umeå

Publicerad: 29 oktober 2009, 14:17

Konflikten mellan Sports Medicine och Västerbottens läns landsting trappas upp. Nu har läkarna bestämt sig för att lämna Umeå.


Dagens Medicin rapporterade om motsättningarna kring den idrottsmedicinska verksamheten i Umeå för ett par veckor sedan. Vid årsskiftet tar ett privatägt bolag där de anställda är delägare över driften.

Sports Medicine har efterlyst en garanti för att landstinget ska fortsätta köpa tjänster av företaget i framtiden. Efter flera motstridiga besked från politikerna har läkaren Håkan Alfredson fått nog och bestämt sig för att flytta verksamheten till annan ort.

– Nu har de sagt att vi får vänta till på fredag, men för mig var det här droppen. De lovar saker som de inte håller och jag tycker att det är fruktansvärt dåligt. Man blir bara trött av att hålla på med sådana här människor, säger han till Västerbottens-Kuriren.

Landstingsstyrelsens ordförande Levi Bergström (s) tycker att Håkan Alfredson överreagerar och lovar att Sports Medicine ska få besked i morgon, fredag.

Relaterat material

Idrottsmedicinsk enhet kan flyttas från Umeå efter bråk

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev