Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Sports medicine överklagar upphandling

Publicerad: 29 december 2011, 09:17

Företaget Sports medicine överklagar Västerbottens läns landstings upphandling och begär en omprövning av förvaltningsrätten.


Västerbottens läns landsting fattade i mitten av december beslut om att bryta sitt samarbete med företaget Sports medicine. I stället har Norrlandskliniken, Mydoctor och Aleris fått uppdraget att behandla patienter med idrotts- och motionsskador i de fall där landstinget inte klarar av det.

Sports medicine överklagar nu landstingets upphandling, skriver Västerbottens-Kuriren. Företaget hävdar bland annat att det har förekommit flera jävsituationer. Landstingets chefsläkare har medverkat som medicinsk rådgivare i upphandlingen, men ska samtidigt ha varit sambo med en av läkarna som arbetar som specialist inom ortopedi vid Norrlandskliniken. En ansvarig läkare vid en av landstingets sektioner uppges också vara huvudansvarig läkare i Mydoctors anbud.

Ytterligare ett företag har överklagat upphandlingen. Företaget Synergia hälsa vill att Västerbottens läns landsting gör om sin utvärdering.

ANIA OBMINSKA

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev