Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

St Jude Medical tänker lämna Uppsala

Publicerad: 18 juni 2014, 05:29

St Jude Medical planerar att lägga ned avdelningen i Uppsala, och om det blir verklighet kan många förlora jobbet.


Företaget St Jude Medical inc, som är en global tillverkare av medicinteknisk utrustning, planerar att flytta verksamheten från Uppsala i slutet av året. Den hotade verksamheten St Jude Medical Systems arbetar med utveckling, tillverkning och marknadsföring av medicinteknisk utrustning. Om anläggningen lägger ner kommer 200 anställda påverkas, enligt ett pressmeddelande från bolaget. Företagets huvudkontor ligger i Minnesota, USA.

Det planerade beslutet om att flytta anläggningen från Uppsala är en del av företagets arbete med att göra sammanslagningar av den globala verksamheten, med syftet att öka kostnadseffektiviteten.

– Det är ett jobbigt besked för alla, jag är också varslad i och med det här. Vi får göra det så bra som möjligt, säger Gustaf Rasin, vd för St Jude Medical Systems, till Upsala Nya Tidning.

Förhandlingar mellan St Jude Medical och lokala fackföreningar har påbörjats. Anställda vars jobb hotas kommer att erbjudas stöd under övergångsperioden, enligt ett pressmeddelande.

ELSA TORELL

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev