Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Stabila Hilda är bästa vårdhunden

Publicerad: 18 november 2016, 09:25

Vårdhunden Hilda.

Foto: Johan Frick-Meijer

Svenska Kennelklubben (SKK) har utsett femåriga boxern Hilda till Årets sociala tjänstehund 2016. Tillsammans med sin förare Mia Boivie jobbar Hilda i Uppsala kommun med att hjälpa vuxna och barn att övervinna svårigheter och problem.


Hilda, som är en diplomerad vårdhund, har en bredd i sitt arbete som imponerat på juryn. Hon jobbar med allt från vuxna som drabbats av exempelvis stroke till barn som har neuropsykiatriska diagnoser som autism. Inom psykiatrin jobbar hon med personer som lider av schizofreni, skriver SKK i ett pressmeddelande.

"Det som gör Hilda så fantastisk är att hon är multikompetent och kan möta alla sorters människor och fungera i alla situationer", säger hennes förare Mia Boivie.

En vanlig dag på jobbet kan Hilda göra allt från att locka patienter med problem att gå att ta ett steg framåt till att agera lyssnare när barn med neuropsykiatriska diagnoser läser högt.

Hilda kommer att prisas under Stockholm hundmässa. Förutom en medalj får hon ett smaskigt tuggben, en säng och mat som ska räcka i ett år.

TT

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev