Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Stabsläge efter journalfel

Publicerad: 11 juni 2013, 12:25

Lokala medier på flera håll i landet rapporterar om journalsystem som har legat eller ligger nere. På Karolinska universitetssjukhuset råder stabsläge. (UPPDATERAD VERSION).


Dalarnas Tidning berättar att det har varit störningar på landstingets vårdcentraler. Det har inte gått att boka tider för patienter på grund av att journalsystemet ligger nere. Landstinget Dalarnas pressjour uppger att problemet nu är löst.

Dagens Nyheter berättar att Karolinska universitetssjukhuset försatts i stabsläge sedan journalsystemet Take Care havererat. Uppgifter som lagts in under förmiddagen går inte att komma åt. Vid 14-tiden bedömdes de tekniska felen i journalsystemet ta några timmar att lösa. Stockholms läns landsting uppger i ett pressmeddelande att det har  funnits vissa möjligheter att läsa journaler, men eftersom systemet är  svårt belastat kan det ta tid. Felet uppges vara fixat klockan 17 på tisdagen.

Region Gotland rapporterar på sin hemsida att hälso- och sjukvårdens journalsystem inte fungerar och att detta berör alla sjukvårdande mottagningar på hela ön. Problemet kan leda till att planerade besök försenas eller ställs in.

ANIA OBMINSKA

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev