Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag10.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Stabsläge till följd av telefoniproblem

Publicerad: 5 Mars 2018, 11:30

Region Kronoberg och Landstinget Dalarna har gått upp i stabsläge på grund av störningar i telefonin.


Telefonoperatören Tele2 har under dagen drabbats av störningar som påverkar landsting, företag och kommuner. Region Kronoberg, Landstinget Dalarna och Västerås stad går upp i stabsläge till följd av problemen.

- Orsaken är att en av våra underleverantörer just nu har störningar. Vi jobbar tätt tillsammans med dem för att kunna identifiera felet och säkerställa att det här åtgärdas så fort som bara möjligt, säger Malin Selander, kommunikationschef vid Tele2.

Två av de drabbade landstingen är Region Kronoberg och Landstinget Dalarna, som gått upp i stabsläge, det vill säga att ledning eller nyckelfunktioner samlas och utvärderar läget. Också Region Östergötland och Landstinget Sörmland har problem, enligt lokala medier.

Sedan strax före nio på morgonen går det inte att ringa in eller ut från Landstinget Dalarna. Däremot går det att ringa internt och telefoni som inte är kopplad via växeln, fast telefoni och larmknappar fungerar.

– Allmänheten kan ringa 1177, men vi uppmanar till att vänta med att höra av sig med frågor som inte är akuta eller brådskande, säger Karin Stikå Mjöberg, landstingsdirektör enligt ett pressmeddelande.

Vid 14.30-tiden kunde Tele2 fortfarande inte lämna någon prognos för när problemen ska vara åtgärdade.

Det finns ingen prognos för när felet kan vara åtgärdat.

TT/DAGENS MEDICIN

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev