torsdag21 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Städningen på Akademiska totalsågas av överläkare

Publicerad: 4 augusti 2009, 06:50

Städningen på Akademiska totalsågas av överläkare Foto: Akademiska sjukhuset.

En överläkare riktar skarp kritik mot städningen på Akademiska sjukhuset. ”Det smutsigaste jag har sett”, säger hon.


Raili Rainiko är professor i neuroradiologi och har arbetat på Akademiska sjukhuset i Uppsala i 15 år. Nu dömer hon ut städningen på den egna arbetsplatsen.

– Jag har jobbat på flera sjukhus i andra länder, och det här är det smutsigaste jag har sett. När jag går runt på sjukhuset ser jag smuts överallt, så det här är inte något som gäller en enskild avdelning, säger hon till Upsala Nya Tidning.

Just nu är hon inlagd som patient på sjukhuset. Efter att ha drabbats av en infektion är hon ännu mer kritisk än tidigare.

– Många drabbas av en infektion efter operation och den kan bero på många saker, men något man kan göra för att minska risken för det är att hålla rent. Jag har påpekat städproblemen många gånger, men inte mycket har hänt.

Som Dagens Medicin rapporterat förut har renhållningen på Akademiska sjukhuset kritiserats vid flera tidigare tillfällen i sommar. Bland annat har föräldrar till sjuka barn och en åländsk sjukvårdspolitiker gått ut offentligt och klagat.

– Det har blivit bättre. Från sjukhusets sida ser vi väldigt allvarligt på det här. Vi tar till oss kritiken och undersöker vad problemen beror på, säger Sonja Ekström Boström, chef för lokalplaneringen på sjukhuset, till Upsala Nya Tidning.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev