söndag28 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Stafettföretagare utreds för skattebrott

Publicerad: 18 juli 2016, 09:51

Foto: Ekobrottsmyndigheten

En företagare med bolag inom stafettläkarbranschen misstänks ha svindlat staten på stora belopp.

Ämnen i artikeln:

Region HallandVästra Götalandsregionen

Ett 40-tal läkare ska ha arbetat för företagaren i Västsverige som nu utreds av Ekobrottsmyndigheten, uppger Göteborgs-Posten. Enligt myndigheten ska företagaren ha undvikit att betala skatter och arbetsgivaravgifter.

– Vår arbetshypotes är att mannen anlitat läkarna på muntliga avtal. De skulle få en nettolön med skatt och arbetsgivaravgift avdragna. Men i stället fick de bruttolön utbetalt, säger kammaråklagare Anna Broman Olasdotter, till tidningen.

Företagaren försattes i konkurs 2011 och dömdes samma år för bokföringsbrott, men ska ändå ha fortsatt att driva företag. Fram till 2013 hade han avtal om läkarbemanning med Region Halland.

Två läkare har tidigare suttit anhållna för att ha skrivit falska fakturor till företagaren, men de är inte längre misstänkta för medhjälp till företagarens brott. Däremot är de misstänkta för egna skattebrott. Den ena läkaren har tidigare upptaxerats av Skatteverket sedan han deklarerat mycket blygsamma inkomster.

Det är ännu oklart hur mycket företagaren kan ha undanhållit staten i skatt, men enligt misstankarna rör det sig om miljonbelopp.

Företagarens försvarsadvokat säger till Göteborgs-Posten att hans klient bestrider anklagelserna.

SAMUEL LAGERCRANTZ

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev