Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag18.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Starka reaktioner efter ambulans p-bot

Publicerad: 8 Mars 2018, 06:56

Ambulansen fick parkeringsböter på 750 kronor när de ryckt ut för att hjälpa en äldre person med bröstsmärtor.


Ämnen i artikeln:

Ambulanssjukvård

Länk till relaterat innehåll

Ambulanspersonalen har nu skrivit om händelsen på Facebook och inlägget har delats av tusentals användare, rapporterar SVT Nyheter.

Efter att ha upptäckt p-boten på ambulansen skriver ambulanspersonalen Klara Karlsson i ett facebook-inlägg att de inte har tid att leta parkeringsplats eller betala avgifter när de åker på larm.

”Vi parkerade ambulansen på en plats för att inte spärra av hela gatan. Under tiden vi tog hand om en rädd och sjuk människa tog ni er tiden att fota vår bil samt skriva ut en p-bot på 750kr för att vi ej betalt p-avgiften som krävs på denna parkering. Detta leder nu till att vi behöver betala denna bot samt lägga ner tid och ork på att överklaga denna p-bot.”

Inlägget har i skrivande stund delats över 17 000 gånger och samlat på sig över 31 000 reaktioner. Parkeringen sköts av nederländska företaget Q-park och Klara Karlsson fortsätter inlägget:

”Så nästa gång Q-park kanske ni kan ha överseende gällande ambulansernas parkering då nästa gång kanske vi är hemma hos dina föräldrar eller hos dig!!”

Q-Park beklagar parkeringsboten.

– Det är djupt olyckligt, säger företagets vd Peder Ståhlberg till SVT Nyheter.

TT

Ämnen i artikeln:

Ambulanssjukvård

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev