Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Start utan större problem

Publicerad: 18 januari 2010, 10:14

Start utan större problem

Foto: Välbesökt invigning.

Medstops övertagande av de första apoteken gick enligt planerna. Frånsett några mindre problem vid starten har recept kunnat expedieras utan driftsstörningar på de apotek som nu ägs av företaget. Se bilder från gårdagens invigning i Stockholm.


Av de 21 apotek som Medstop tog över i går, söndag, hade 14 öppet under gårdagen. En invigning skedde på apoteket Påfågeln på Kungsholmen i Stockholm under gårdagen.

Uppskattningsvis 100–150 personer trängdes utanför entrén vid den symboliska ceremonin, då Medstops vd Fredrik Söderberg tillsammans med socialminister Göran Hägglund och Apoteket AB:s vd Stefan Carlsson förvandlade Påfågeln till ett Medstop-apotek genom att avtäcka den nya skylten.

Socialministern var enligt Fredrik Söderberg på strålande humör.

– Han belyste de centrala frågorna om bättre tillgänglighet och ökad mångfald, och beskrev invigningen som ett stort och viktigt steg i omregleringsprocessen. Med koppling till tillgänglighetsfrågan såg han ett särskilt värde i att det första privata apoteket invigdes på en söndag. Sedan handlade han och sågs lämna Kungsholmen med en Medstop-kasse i handen, berättar Fredrik Söderberg.

Hade ni räknat med att bli det första privata apoteksföretaget i Sverige på nästan 40 år, när ni började smida planerna att ta över apotek?

– Nej, det var inget vi räknade med eller ens tänkte på.

Vad blir nästa steg för er nu?

– Vi arbetar vidare för att säkra att övertagandet av apotek i västra och södra Sverige sker på ett tryggt och säkert sätt utan driftsstörningar, det är absolut vår högsta prioritet. Därefter tar vi itu med vår vision om att bli kundernas självklara val av apotek på de marknader vi verkar. Men vi ska också passa på att njuta av att vara igång, nu är det på riktigt.

Vad vinner ni på att vara först ut?

– Jag vet inte om vi vinner så mycket på det i det långa loppet, men visst har det ett symboliskt värde. Det är inget hundrameterslopp vi ska springa, snarare ett maratonlopp. Men även i ett maraton kan starten ha betydelse, säger Fredrik Söderberg.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev