Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

måndag10.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Startskott för ny förening

Publicerad: 21 december 2009, 09:43

Nu har en branschförening bildats för apoteksföretag på den nya marknaden. Det blir inte den kombinerade bransch- och arbetsgivarförening som föreslagits tidigare – i stället åtskiljs frågorna i två olika föreningar.


Sveriges Apoteksförening bildades formellt måndagen den 14 december.

Cecilia Marlow, vd på Kronans Droghandel, som själv berättade nyheten på sin blogg i fredags, blir den första ordföranden.

– Det här blir en förening för alla som driver eller planerar att driva apotek på den nya marknaden. Vi vill förstås att alla aktörer ska vara med, stora som små, säger Cecilia Marlow.

– Viktiga uppgifter blir bland annat att företräda branschen som remissinstans och säkerställa insyn i Apotekens Service AB, säger hon.

Sveriges Apoteksförening blir en fristående, renodlad branschförening. Arbetsgivarfrågorna hanteras i stället som i dag av en förening eller sektion inom Almega.

– Vi har många och stora frågor framför oss och vi tyckte att det var mest logiskt att dela upp det hela på det här sättet, säger Cecilia Marlow.

När ska ni träffas nästa gång?

– Det blir i januari.

Vilka medlemmar har föreningen hittills?

– Det handlar om kända befintliga och framtida aktörer på apoteksmarknaden.

Ska ni bygga upp ett kansli nu?

– Ja, det ska vi göra, lite successivt. Initialt vill vi anställa en person på heltid. Vi hoppas ha ett kansli på plats och en hemsida under första kvartalet 2010.

Hur ser du personligen på att bli föreningens första ordförande?

– Det är ett förtroendeuppdrag som jag har stor respekt för. Det handlar om en ny bransch med nya aktörer och jag tror att vi kan uträtta mycket tillsammans, säger Cecilia Marlow.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev