Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Staten stärker greppet om Apoteket inför avregleringen

Publicerad: 5 Juni 2008, 13:03

Regeringen vill ha en effektivare styrning av Apoteket under omregleringen. Därför utses en speciell ägarrepresentant till styrelsen.


Det blir Anders Åhlund, departementsråd och administrativ chef i socialdepartementet, som ska se till att Apoteket håller sig till ägarens, statens, linje under avregleringen. Det avslöjade statssekreterare Dan Ericsson, som var ägarrepresentant på Apoteket AB:s årsstämma som i dag, torsdag, hölls i Stockholm.

– Genom att tillföra en representant för ägaren möjliggörs en effektivare ägarstyrning, vilket är centralt under den extraordinära process som ligger framför oss, sa Dan Ericsson.

Sedan den borgerliga regeringen aviserade att apoteksmarknaden ska avregleras har ledningen för Apoteket vid åtminstone ett tillfälle kallats till departementet för att förklara sina göranden och låtanden. Då handlade det om Apotekets samarbete med det amerikanska företaget Medco.

Anders Åhlund är utbildad civilekonom och har tidigare bland annat arbetat vid den svenska EU-representationen i Bryssel.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev