fredag27 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Stig Tornell går till Mekonomen

Publicerad: 24 mars 2017, 12:50

Stig Tornell.

Foto: Karin Johnsson

Kronans Apoteks vd hade svårt att välja när han ställdes inför att fortsätta som vd på apotekskedjan eller tacka ja till ett erbjudande om ett annat vd-jobb.

Ämnen i artikeln:

Kronans Apotek

Tidigare i veckan blev det klart att Kronans Apoteks vd Stig Tornell lämnar apotekskedjan för ett börsbolag. Nu berättar han för Dagens Apotek att han blir vd för den svenska delen av bilservicekedjan Mekonomen.

Stig Tornell tillträdde som vd för Kronans Apotek för cirka ett år sedan, dessförinnan var han på kedjans marknadsavdelning och var bland annat ansvarig för sammanslagningen av Medstops och dåvarande Kronans Droghandels varumärken.

Under året som vd har han bland annat tagit initiativ till utbildningsprogrammet ledarlyftet.

– Det är för att ge våra apotekschefer verktyg att fungera bra som chefer. Min ambition har alltid varit att vi ska vara en bra arbetsgivare och vår ambition på det området kommer att finnas kvar även efter det att jag har slutat.

Nu börjar du i bilbranschen. Det känns ganska avlägset från apotek?

– Båda branscherna handlar om kundmötet. Kunden ska vara nöjd oavsett bransch och apoteken är väldigt bra på just det. Jag är väldigt stolt över det fantastiska arbete som de anställda inom Kronans Apotek gör.

Hur ser du på Kronans Apoteks framtidsutsikter?

– Mycket positivt. Det finns många spännande projekt här. Det är lite vemodigt att lämna företaget. Det var svårt att välja för det är ett spännande företag med många fantastiska människor.

Vad var det som gjorde att du ändå valde att sluta?

– Att det erbjudande jag fick var ännu mer intressant. Den förändringsresa som Mekonomen befinner sig i är oerhört spännande.

Relaterat material

Oriola hoppas på snabb rekrytering

Kronan tappar vd

SAMUEL LAGERCRANTZ

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev