Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Stilig sjukvårdsminister superpoppis i Turkiet

Publicerad: 20 oktober 2014, 10:05

En tweet, ett foto, en lunch och en tweet till. Sveriges nye sjukvårdsminister Gabriel Wikström (S) är mycket uppskattad – i Turkiet. (Uppdaterad)


Brittiska BBC rapporterar om att Gabriel Wikström bland annat till följd av sin profilbild på Twitter fått en rejäl uppmärksamhetsskjuts och tiotusentals nya turkiska följare.

Det hela ska ha börjat med att någon med många turkiska följare skrev en tweet om Gabriel Wikström vilket gjorde att han i måndags fick en del nya turkiska följare. I samband med en lunch tog han då ministerkollegan Mehmet Kaplan, MP, till hjälp för att skriva en kort tackhälsning på turkiska som ungefär lydde:

”Välkommen och tack till mina följare i Turkiet”

Tweeten delades 8 500 gånger och i fredags hade Gabriel Wikström 22 800 följare på Twittter från att i början av veckan bara haft några tusen, skriver BBC. I Turkiet kallas Gabriel Wikström ”Handsome Minister” och nedan följer ett axplock av förra veckans tweets:

” You shine like a diamond”

” Are you short of doctors? If so, my bags are packed”

”I don't think you should ever come to Turkey bro - our girls will eat you alive.”

När Dagens Medicin ber Gabriel Wikström att kommentera sin turkiska popularitet säger han såhär:

– Det var helt oväntat. Hade jag listat tio saker som skulle hända mina första två veckor som statsråd så hade det inte varit en del utav det faktiskt. Det är väldigt kul måste jag säga, att bli uppmärksammad även utanför landets gränser.

Han har också noterat att många av dem som nu följer honom verkar ha ett stort politiskt intresse.

– Och kan jag på något sätt visa att jag som ung, som sitter i en regering och får chansen att vara med och påverka samhällsutvecklingen, och därmed även fungerat som en inspiratör för andra då är jag väldigt glad och stolt över det.

Jens Krey

Teamledare – nyheter

jens.krey@dagensmedicin.se

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev