tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Stockholm får ny regiondirektör

Publicerad: 21 november 2018, 11:25

Carina Lundberg Uudelepp, föreslås bli ny direktör för Region Stockholm. Foto: Anna Molander

Carina Lundberg Uudelepp föreslås bli Stockholms första regiondirektör.


Den 1 januari 2019 kommer Stockholms läns landsting att bilda Region Stockholm. I samband med det byts direktören ut. Som Dagens Medicin redan skrivit får landstingsdirektör Malin Frenning sluta vid årsskiftet.

Orsaken till nyordningen är att regionbildningen och det utökade ansvaret ställer nya krav på organisationen, både när det gäller samverkan med 26 kommuner och effektiv styrning och ledning, enligt ett pressmeddelande från den blågröna majoriteten i Stockholms läns landsting.

– Ett skifte i ledarskapet är naturligt i ljuset av att vi går in i en regionbildning och en helt ny mandatperiod. Vårdens framtid ligger i effektivare arbetssätt och strukturer och bygger på kunskapsstyrning och beprövad erfarenhet, säger Ella Bohlin (KD), vårdutvecklingslandstingsråd enligt ett pressmeddelande.

Carina Lundberg Uudelepp har tidigare varit bland annat kommundirektör i Täby, biträdande stadsdirektör i Stockholms stad samt stadsdelsdirektör och kvalitetschef i Stockholms stad. Hon kommer närmast från egen verksamhet där huvuduppdragen varit verksamhetsutveckling och ledarskap.

– I en region med så omfattande verksamhet som Region Stockholm innebär ledarskapet och styrningen särskilda utmaningar. Inom hälso- och sjukvården, vår största verksamhet, kommer vår nya regiondirektör Carina Lundberg Uudelepp att tillsammans med hela organisationen få fortsätta arbetet för att öka patienternas tillgänglighet och valfrihet, förbättra vårdpersonalens förutsättningar, och stärka alla stockholmares förtroende för vården, säger Anna Starbrink (L), hälso- och sjukvårdslandstingsråd.

Carina Lundberg Uudelepp tillträder som ny regiondirektör den 1 januari 2019 om landstingsstyrelsen väljer henne den 27 november.

Relaterat material

Stockholms landstingsdirektör får gå

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev