Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Stockholm förlänger avtal med Apoteket AB

Publicerad: 4 februari 2015, 13:53

Stockholms läns landsting väljer att förlänga avtalet om dosdispenserade läkemedel med Apoteket AB.


Priserna på dosläkemedel har sjunkit kraftigt för de landsting som har gjort nya upphandlingar och en gissning var därför att Stockholms läns landsting skulle välja att göra en ny upphandling. Men i dag kom beskedet att landstinget i stället förlänger avtalet med den nuvarande leverantören Apoteket AB.

Enligt Magnus Thyberg, chef för läkemedelsenheten i Stockholms läns landsting, har Apoteket AB anpassat sitt pris till en nivå som speglar dagens marknadssituation.

– Det i kombination med att vi är nöjda med kvaliteten har gjort att väljer att förlänga avtalet, säger han till Dagens Medicin.

Tidigare har det varit flera fall av överprövningar på dosmarknaden och det har även pågått rättstvister mellan företag och landsting.

Har det funnits en rädsla för att även ert beslut skulle överprövas om ni gjorde en ny upphandling?

– Om vi inte hade varit nöjda med kvaliteten och om vi inte hade fått ett pris som var anpassat till marknadssituationen hade vi gjort en ny upphandling, så det har inte varit en faktor i det här.

Det nuvarande avtalet med Apoteket AB gäller till och med januari 2016. I och med förlängningen kommer det att löpa på fram till och med 2018.

Avtalet har förhandlats tillsammans med Region Gotland.

Relaterat material

Apoteket AB tar tillbaka dos i väst

Apotekstjänst begär överprövning ännu en gång

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev