Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Stockholm redovisar överskott på 1 miljard

Publicerad: 9 oktober 2006, 08:00

Stockholms läns landsting väntas redovisa ett överskott på 1 248 miljoner kronor för helåret 2006. Det är 818 miljoner kronor högre än budget.


Enligt ett pressmeddelande från Stockholms läns landsting visar delårsbokslutet för augusti månad att både landstingets inkomster och utgifter kommer att bli högre än beräknat 2006.

De samlade skatteintäkterna beräknas bli 927 miljoner kronor mer än budget.

Resultatet för den samlade hälso- och sjukvården under januari till och med augusti 2006 är 355 miljoner kronor, vilket är något bättre än budget.

Landstingets bruttokostnader väntas överskrida budgeten för 2006 med 1 103 miljoner kronor, beroende på bland annat högre personalkostnader.

Både Karolinska universitetssjukhuset och Danderyds sjukhus väntas redovisa resultat som är lägre än budget.

Folkpartiet i Stockholms läns landsting, som ännu ett litet tag sitter i opposition, uttrycker en oro för att årets plusresultat kommer att raderas av pensionsskulden som kommer att belasta överskottet med 900 000 till 1,5 miljarder kronor.

- Detta skapar stora svårigheter inför nästa år. En landstingsekonomi som pekar käpprätt mot underskott är ingen drömsits att ta över, säger Birgitta Rydberg (fp) i ett gemensamt pressmeddelande tillsammans med Chris Heister (m) och Stig Nyman (kd).

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev