Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag23.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Stockholms sjukhem köper Brommageriatriken

Publicerad: 2 Februari 2007, 10:11

Stiftelsen Stockholms sjukhem har köpt Brommageriatriken AB. Affären sätter punkt för turerna kring den omstridda upphandlingen av geriatrisk vård i västra Stockholm.


I går, torsdag den 1 februari, köpte Stiftelsen Stockholms sjukhem det personalägda bolaget Brommageriatriken AB. Stiftelsen tar över hela verksamheten och samtliga tillsvidareanställda kommer att få behålla sina anställningar. Även AT- och ST-läkare arbetar kvar som tidigare.

– När vi var i en situation där vi inte kan fortsätta som ett personalägt bolag var detta den bästa lösningen. Stockholms sjukhem har ett gott rykte när det gäller både kvalitet och personalpolitik. Stiftelsen har funnits i 150 år och skiljer sig från de stora börsaktörerna på ett positivt sätt, säger Brommageriatrikens avgående vd Lars-Steffen Kull.

Det var i oktober 2005 som Brommageriatriken förlorade upphandlingen av äldrevård och specialiserad hemsjukvård i Bromma och Västerort. Landstinget valde Stiftelsen Stockholms sjukhem som lagt ett billigare anbud. Brommageriatriken överklagade upphandlingen, först till länsrätten och sedan till kammarrätten. Båda instanserna gav landstinget rätt – och efter en sista prövning i regeringsrätten i höstas tvingades det personalägda bolaget erkänna sig besegrat.

Drygt 150 av Brommageriatrikens 350 anställda har ägt aktier i bolaget. Hur mycket de får ut samband med försäljningen vill Lars-Steffen Kull inte berätta.

– Ingen har gått back på affären. Men mer än så kan jag inte säga, säger han.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev