Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Stockholmssjukhus backar om varsel

Publicerad: 27 februari 2020, 09:10

Foto: Adam Wrafter/Bildbyrån, Johanna Lundberg/Bildbyrån

Södersjukhuset i Stockholm drar tillbaka sina varsel och under torsdagen meddelade Danderyds sjukhus i Stockholm att deras varsel blir mindre än beräknat.

Ämnen i artikeln:

SödersjukhusetDanderyds sjukhus

Malin Wernström

malin.wernstrom@dagensmedicin.se


I helgen gick Södersjukhuset upp i stabsläge till följd av vårdplatsbrist. Det är tredje gången sjukhuset går upp i stabsläge i år.

I höstas meddelade sjukhusledningen att Södersjukhuset måste spara 300 miljoner kronor under 2020 för att nå en budget i balans, och därför behövde varsla 25 läkare och 50 undersköterskor. Nu backar sjukhusledningen och säger till Dagens Nyheter att ingen vårdpersonal kommer att sägas upp.

Akil Awad, läkare på Södersjukhuset och en av initiativtagarna till Sjukvårdsuppropet i Stockholm, skriver till TT att det är glädjande att varslen dras tillbaka:

”Ett litet steg framåt, men vi fortsätter vårt jobb framåt”.

Samtidigt gick Danderyds sjukhus ut under torsdag morgon och meddelade i att sjukhusets varsel blir mindre än beräknat. I ett pressmeddelande skriver de att det varsel som lades fram till Arbetsförmedlingen i november på 100 personer nu har dragits ner till att omfatta 20 tjänster. Läkare och sjuksköterskor kommer inte att drabbas. Undersköterskor kan dock erbjudas omplacering inom sjukhuset.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev