Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag10.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Stökigt på akutmottagning efter skottdrama

Publicerad: 23 Juli 2007, 09:01

I samband med att två skottskadade personer i söndags togs emot vid akuten på Karolinska universitetssjukhuset i Huddinge uppstod ett sådant tumult att personalen tvingades tillkalla polis.


Det var natten mellan lördagen och söndagen som två personer med svåra skottskador anlände till akutmottagningen i Huddinge. Tillsammans med de två skottskadade männen följde även ett stort antal personer, av vilka flera uppträdde på ett sådant sätt att personalen såg sig tvungen att tillkalla väktare och polis.

- Väldigt många personer hade kommit in tillsammans med de skadade, vilket gjorde att det upplevdes hotfullt, säger Maura Krook, vårdenhetschef vid akutmottagningen, till tv4 Nyheterna.

- Att säga att det rådde tumult är kanske inte korrekt, men det var en besvärlig stämning med mycket folk, säger Karolinska universitetssjukhusets presschef, Klas Östman.

Under en tid spärrade sedan polisen av entrén till akutmottagningen. Den främsta anledningen till detta var att de skottskadade hade förts till sjukhuset i privata bilar som parkerats utanför entrén, vilket gjorde att området bedömdes som en brottsplats.

En av de skottskadade, en 19-årig man, avled senare av sina skador. Den andre, en 26-åring, vårdas fortfarande på sjukhuset.

Läs fler artiklar om hot och våld inom svensk sjukvård

Stora brister i arbetsmiljön på akuten

Arbete mot våld i akutsjukvården undersöks av Arbetsmiljöverket

Våld bakom hög andel arbetsolyckor i vården

Våldshot mot personal allt vanligare på akuter

Dödshot allt vanligare för personal på akuten

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev