fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Stopp för svenska läkarstudenter i Danmark

Publicerad: 15 september 2006, 14:28

Det ska bli svårare för svenska studenter att komma in på läkarutbildningen i Danmark. Det är syftet med ett nytt betygssystem i de danska skolorna.


Konkurrensen om platserna på läkarutbildningen i Sverige gör att allt fler  svenskar söker sig utomlands, framför allt till Danmark. I dag är så många som  28 procent av studenterna på danska läkarlinjer svenskar.

Genom ett nytt  betygssystem hoppas danska myndigheter komma till rätta med problemet. Katherine  Richardson, professor vid universitetet i Århus och ordförande i  betygskommissionen, tror att betygssystemet kommer att underlätta för danskarna  i konkurrensen om platserna till läkarutbildningen.

- I dag utnyttjar vi  nästan inte alls toppen av betygsskalan. Det gör man i andra länder, till  exempel Sverige, och det är därför som svenskarna kommer in på läkar- och  veterinärutbildningarna. De svenska studenterna ser helt enkelt bättre ut på  papperet än de danska, säger Katherine Richardson till den danska tidningen  Jyllands-Posten.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev