torsdag21 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Stor brist på lungspecialister i Sundsvall

Publicerad: 29 november 2010, 09:26

Stor brist på lungspecialister i Sundsvall Foto: Foto: Håkan Nordlöf

Det är stor brist på lungspecialister vid lungkliniken i Sundsvall.
Nu hänvisas patienter till vårdcentralen för kontroll.


Bristen på lungspecialister vid lungkliniken på Länssjukhuset Sundsvall gör att kliniken nu hänvisar patienter till vårdcentralen.

– Vi är nere på en sådan kritisk massa att vi inte kan bedriva utbildning på kliniken. Vi hade två lungläkare som utbildades i Sundsvall, men som valde att flytta söderut, säger Jonas Wallvik, lokalordförande i läkarföreningen vid Länssjukhuset Sundsvall till Dagbladet.

Efter omstruktureringen på Länssjukhuset i Sunsvall slogs den fristående lungkliniken ihop med hud-, infektions- och ögonkliniken.

Till Dagbladet säger Jonas Wallvik att sammanslagningen inneburit att arbetssituationen för läkarna blivit sämre och att det påverkar rekryteringsmöjligheterna.

Nyligen hänvisades en patient till vårdcentralen med motiveringen att kliniken inte hade någon möjlighet att utföra ytterligare kontroller, skriver Dagbladet.

– Lungkliniken är en svag länk på länssjukhuset. Vi behöver en stark lungmedicinsk verksamhet för att klara länsuppdraget. Tappar vi ytterligare resurser klarar vi det inte, säger Jonas Wallvik till Dagbladet.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev