Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Stora skillnader i lönelyft

Publicerad: 6 februari 2008, 08:36

Utslaget i lönerevisionen 2007 varierar stort över landet. Dalarna toppar listan med ett genomsnittligt löne­påslag för läkarna på 4,17 procent. Jumboplatsen intas av Gävleborg, där höjningen blev rekordlåga 1,48 procent.


Läkarförbundets gamla cent­rala löneavtal gav ett garanterat lägsta lönepåslag på 2 procent för vissa specialiteter år 2005 och för alla läkare år 2006. För 2007 fanns dock ingen lägsta siffra för de lokala lönerevisionerna.

En kartläggning som Dagens Medicin har gjort av utfallet i det lokala varvet visar att 2007 års löneökningar varierar stort över landet.

Av de läkarföreningar som hittills har svarat ligger Uppland, Norrbotten och Medelpad i bottenskiktet med ett utfall på runt 2 procent. Västmanland, Västerbotten och Malmö hade en genomsnittlig löneökning på mellan 2 och 3 procent.

Lite bättre gick det i Nordvästra Skåne, Jönköping, Värmland, Jämtland, Gotland, Östergötland och Örebro, som alla hade ökningar på mellan 3 och 4 procent.

Två föreningar sticker ut

Flera landsting har försökt att utjämna skillnader mellan manliga och kvinnliga läkare, bland annat Västerbotten, Östergötland och Skåne, se även Dagens Medicin nr 5/08. I Värmland fick allmänläkarna 1 000 kronor extra per person och ST-läkarna extra påslag på 550 kronor. I Västmanland prioriterades trotjänare, liksom i Uppland, som även satsade på barnspecialister.
Läkarföreningarna i Dalarna och Gävleborg sticker ut ordentligt i 2007 års lokala varv: I Dalarna blev det genomsnittliga påslaget 4,17 procent, framför allt på grund av en extra satsning på läkarna inom primärvården.

Grannkollegorna i Gävleborg var tidigare bland de högst av­lönade i riket. I år lär de halka ned något på listan efter en rekordlåg löneökning 2007.

– Vi fick ett bud och arbetsgivaren var inte intresserad av en förhandling, säger Per Kronmann, ordförande i Gästrike-Hälsinge läkareförening.

Arbetsgivaren ville ge löne­ökningar på kring 1 procent inom vissa förvaltningar och runt 2 procent i andra. I snitt blev det en ökning på 1,48 procent för läkarna i Landstinget Gävleborg – något som läkarföreningen inte ville godta.

– Det är första gången det sker att det blir ett ensidigt arbets­givar­beslut. Därför var vi inte villiga att diskutera något mer efter det. Arbetsgivaren har visat sin ovilja att förhandla med oss, vi tycker att det är lite väl provokativt, säger Per Kronmann.

Förstår läkarnas missnöje

Margareta Petrusson, personaldirektör i Landstinget Gävleborg, beklagar att arbetsgivaren och läkarföreningen inte kunde komma överens om nivån och förstår att läkarna är missnöjda med löneutvecklingen 2007.

– Men som arbetsgivare måste man titta på lönebilden för alla anställda. Vi gjorde en prioritering inför 2007 där vi bedömde att vi skulle satsa på andra än läkarna som vi har satsat på under flera år. Vi har bland de högsta läkarlönerna i Sverige. 2007 gjorde vi en medveten prioritering på Vårdförbundets medlemmar och på specialistutbildade sjuksköterskor, säger hon.

Per Kronmann befarar att den dåliga löneökningen kan göra det svårare att rekrytera läkare till Gävleborg.

– Vi försöker förklara för arbetsgivaren att den biter sig i tummen om lönekarriären för läkarna blir dålig. Alternativet blir ju att man begär en mycket högre ingångslön.

Margareta Petrusson håller med om att det finns en risk att nivån på löneökningarna kan påverka möjligheterna att rekrytera personal till landstinget.

– Det är alltid en risk att lönenivå och löneutveckling påverkar. Men vår lönenivå är fortfarande högre än exempelvis Dalarna, som också ligger högt i landet, säger Margareta Petrusson.

På vissa håll i landet är läkarföreningar och arbets­givare redan i färd med att förbereda årets lönerevision.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev